Piet en Johanna van Haaften 60 jaar getrouwd

Piet en Johanna van Haaften 60 jaar getrouwd

Henk
24 februari 2018

 Overgenomen uit het Brabants Dagblad: De échte vonk kwam pas later. VLIJMEN - Piet van Haaften en Johanna van Haaften-Hartog vieren deze week hun diamanten bruiloft. Op 20 februari 1958 stapten ze samen in het huwelijksbootje. Piet (84) en Johanna (81) zijn van oorsprong allebei Zeeuwen. Piet woonde in Stavenisse, maar omdat daar niets te beleven was, fietste hij naar de woonplaats van Johanna: Sint-Maartensdijk. In een bioscoop in dit plaatsje leerden de twee elkaar kennen. Of het liefde op het eerste gezicht was? ,,In het begin vonden ze elkaar wel aardig, maar de vonk sprong pas na enkele ontmoetingen echt over", legt hun dochter uit. In de afgelopen zestig jaar verhuisden Piet en Johanna naar Vlijmen, kregen ze drie kinderen en negen kleinkinderen. Ook hebben ze veel door Europa gereisd. Oostenrijk was favoriet. Johanna vermaakt zich tot op de dag van vandaag nog met handwerken, Piet is altijd druk bezig geweest met verenigingswerk. Hij is erelid van de onderwatersportvereniging Amicus Aqua in Vlijmen én is lid van verdienste van de Vereniging Oud Pontonniers en Torpedisten (VOPET). Hij was hier beroepsmilitair en duikinstructeur.